-
16 oktober 2018
Voetbal en Windenergie
Het is altijd een wat beladen wedstrijd als Nederland tegen Duitsland moet voetballen. Dat is altijd zo bij derbies tussen buurlanden, maar hier zit het nog wat dieper omdat Duitsland natuurlijk wat meer eclatante successen wist te realiseren in het verleden dan wij. Anderzijds houden zij ons scherp, we trekken ons (zonder dat we dat willen weten) op aan hen.
En dat is eigenlijk op energiegebied niet anders. En of je hen nu mag of niet: de Duitsers hebben hier een aantal beslissingen genomen waar menig land een voorbeeld aan kan nemen. Zo hebben ze vroegtijdig ingezet op een stimulering van duurzame energie (zon en wind) die groot respect verdiend; met name vanwege hun langjarige commitment. Ik was bij een seminar van het Internationaal Energie Agentschap in Parijs in 2013 waar Duitsland voor het gevoerde duurzaamheidsbeleid van de meer dan 80 aanwezige aanwezige landen een applaus kreeg. Er was geen land wat dat op deze consistente wijze had ingezet. Wij waren destijds aanwezig met enkele Nederlanders en hebben wat stilletjes toegekeken. Gelukkig maar dat Nederland anno 2018 lijkt te ontwaken. WindShareFund had wel in de gaten dat in Duitsland de duurzame energie sector een ontwikkeling toonde die vertrouwen bood en biedt om in te investeren.
-
19 mei 2022Waterstofbedrijven bieden volop beleggingskansenDoor: Evertjan van Roekel
Groene waterstof is vooralsnog geen direct rendabele investering, maar energiebedrijven die waterstof(technologie) ontwikkelen zijn een goede belegging voor de toekomst. Technologische innovatie kan beleggers in waterstofbedrijven hoge rendementen opleveren door een stijging van de aandelenkoers. Bovendien financieren zij een veelbelovende duurzame energietechnologie.
[Lees meer...] -
16 mei 2022Waterstofaandelen en -obligaties: risico's en kansenDoor: Sander van Zijl
Groene waterstof ontpopt zich als een belangrijke duurzame energiebron. Steeds meer bedrijven richten zich op de productie en ontwikkeling ervan. Waterstofaandelen bieden veel groeipotentieel. De technologie staat echter nog in de kinderschoenen, dus het rendement kan op korte termijn tegenvallen. Obligaties zijn een vastrentend alternatief.
[Lees meer...]