-
Over deze auteur
Sander van Zijl
Sander van Zijl is Head of Business Development (voorheen Head of Special Projects) en is sinds 2019 verbonden aan WindShareFund. Al meer dan 20 jaar geleden begon Sander zijn carrière in de IT om vervolgens na een paar jaar de overstap naar het vastgoed te maken.
Na diverse vastgoedopleidingen werkte hij geruime tijd in de markt van commercial real estate voor verschillende vooraanstaande particuliere en institutionele beleggers en vastgoedbeheerders in zowel Duitsland als Nederland. In 2012 is Sander zijn eigen onderneming gestart waarin hij bedrijven, fondsen en beleggers adviseerde en strategisch bijstond op het gebied van property management, asset management, portfolio management, acquisitie/acquisition en development. De focus lag daarbij voornamelijk op de retail- en kantorenmarkt.
De afgelopen 10 jaar is duurzaamheid steeds hoger komen te staan op de agenda van bedrijven, fondsen en beleggers. Actief in het vastgoed management en later als eigen ondernemer is Sander meegegroeid in de snelle en grote ontwikkelingen die de markt tot op heden heeft doorgemaakt.
Liefde en passie voor de natuur is de rode draad door het leven van Sander. Als fervent zeiler voelt hij zich nauw verbonden met de wind, het water en de natuur. Geïnspireerd door zijn reizen door onder andere Scandinavië en het lezen van diverse boeken en studies over modern -en duurzaam bouwen en ondernemen, kwam Sander steeds meer in contact met gelijkgestemden binnen zijn relatienetwerk. Eenmaal in contact met WindShareFund raakte Sander gefascineerd door het bedrijf en de visie van Charles Ratelband. "De energie en het enthousiasme dat wij in elkaar losmaken, maakte de keuze om de krachten te bundelen bijna onvermijdelijk. Het is heerlijk om in mijn werk al mijn energie en ondernemerschap volledig te kunnen richten op dingen die echt toekomst en levensvatbaarheid hebben."
Meer over Sander van Zijl:
-
16 mei 2022Waterstofaandelen en -obligaties: risico's en kansenDoor: Sander van Zijl
Groene waterstof ontpopt zich als een belangrijke duurzame energiebron. Steeds meer bedrijven richten zich op de productie en ontwikkeling ervan. Waterstofaandelen bieden veel groeipotentieel. De technologie staat echter nog in de kinderschoenen, dus het rendement kan op korte termijn tegenvallen. Obligaties zijn een vastrentend alternatief.
[Lees meer...] -
3 mei 2022Investeren in hernieuwbare energie biedt veel potentieelDoor: Sander van Zijl
Een investering in hernieuwbare energie biedt een uitstekend financieel rendement en een manier om uw geld in te zetten voor mens en milieu. Investeringen in duurzame energie spelen ook een cruciale rol in de aanpak van het wereldwijde klimaatprobleem.
[Lees meer...] -
13 december 2021Investeren in windmolens, wat zijn de mogelijkheden?Door: Sander van Zijl
Door te investeren in windmolens draag je bij aan de productie van schone energie, én het levert een mooi rendement op. Investeren in windmolens kan op verschillende manieren. Met een klimaatobligatie loopt een investeerder het minste risico, dankzij een vast rentepercentage.
[Lees meer...] -
6 oktober 2021‘Battolyser’ combineert elektriciteitopslag en waterstofproductie in één systeemDoor: Sander van Zijl
Er is er grote behoefte aan opslag van elektriciteit. Op korte termijn is opslag in batterijen het beste idee, terwijl op langere termijn opslag van energie in kunstmatig geproduceerde brandstoffen, zoals waterstof, het meest geschikt is. De 'battolyser' maakt efficiënte en betaalbare opslag van elektriciteit mogelijk
[Lees meer...] -
17 maart 2021We gebruiken minder energie, en duurzame stroom wint het van kolenDoor: Sander van Zijl
Ondanks de wereldwijde ontwrichting blijft het klimaat baat hebben bij de pandemie. In Nederland verbruikten we in het tweede kwartaal 1,8 miljard kilowattuur minder elektriciteit. Ook is de productie van duurzame stroom nu groter dan die van vervuilende stroom uit kolen. Dat blijkt uit de nieuwste energiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
[Lees meer...] -
2 april 2020Emissietrends voor 2019 suggereren dat er transities in schone energie gaande zijnDoor: Sander van Zijl
De wereldwijde energie gerelateerde CO2-uitstoot is in 2019 afgevlakt tot ongeveer 33 gigaton (Gton), na een stijging van twee jaar. Dit was voornamelijk het gevolg van een sterke daling van de CO2-uitstoot van de energiesector in geavanceerde economieën (Australië, Canada, Chili, Europese Unie, IJsland, Israël, Japan, Korea, Mexico, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Turkije en de Verenigde Staten), dankzij de groeiende rol van hernieuwbare bronnen (voornamelijk wind- en zonne-energie), het overschakelen van brandstof van steenkool naar aardgas en een hogere output van kernenergie.
[Lees meer...] -
2 april 2020Recent onderzoek wijst uit: Positieve berichtgeving motiveert en inspireertDoor: Sander van Zijl
Klimaatverandering wordt niet alleen gezien als een zeer belangrijk en urgent probleem, het wordt gezien als de grootste uitdaging van onze tijd. Als gevolg hiervan zegt een meerderheid van de mensen, dat ze zich zorgen maakt over klimaatverandering. Een groeiend deel spreekt zelfs van “eco-angst”. Dit blijkt uit een recent Europees onderzoek van Vattenfall. Het volledige onderzoek kunt u downloaden via de link onderaan dit artikel.
[Lees meer...] -
18 november 2019Trouw - Ook de Nederlandse rivieren moeten plasticvrij wordenDoor: Sander van Zijl
Met de Interceptor gaat Boyan Slat het plastic afval in de meest vervuilende rivieren wereldwijd te lijf. In zijn kielzog proberen start-ups op kleinere schaal bij te dragen aan plasticvrije wateren.
[Lees meer...] -
21 oktober 2019Wanneer is ontwikkeling vooruitgang?Door: Sander van Zijl
Mede door de komst van microchips, internet, algoritmen en robotica, is de wereld van ontwikkeling, productie en handel in de afgelopen 25 jaar geëxplodeerd tot het spannende, maar veeleisende speelveld dat het nu is. Waar het ons aan de ene kant rust en comfort biedt, creëert het aan de andere kant steeds meer verwachtingen waaraan voldaan moet worden. We doen het niet meer voor minder. En terecht. Want waarom zouden we?
[Lees meer...] -
7 oktober 20195 redenen om aan de slag te gaan met de circulaire economieDoor: Sander van Zijl
De circulaire economie is in opkomst. Steeds meer bedrijven halen het nieuws met een circulair idee. Met circulaire producten en diensten draag je niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar kun je je bedrijf ook vooruithelpen. Dit zijn 5 redenen om aan de slag te gaan met de circulaire economie.
[Lees meer...]